Foto

Ryan Turcott: "Vara este anotimpul in care jucatorii trebuie sa munceasca pentru a progresa!"

Ryan Turcott va fi anul acesta coordonatorul tehnic al Summer Camp PerformBaschet de la Brasov. Prezent si la prima editie a campului, tanarul antrenor de peste Ocean a rememorat cateva aspecte de anul trecut si a vorbit despre noutatile din aceasta vara.
 

Salut Ryan.  Ce iti mai aduci aminte de campul de la Brasov?
In primul rand vreau sa fac o precizare. A fost unul dintre cele mai tari cantonamente pe care le-am tinut in ultimul an. Stafful Federatiei Romane de Baschet, antrenorii si jucatorii prezenti au fost cu toii foarte primitori si au muncit din greu. A fost extraordinar.
 
Ti-a placut sa lucrezi cu tinerii jucatori romani?
Mi-a placut foarte mult sa lucrez cu pustii din Romania. De fapt, asa cum stiti, am locuit pentru doua la Cluj-Napoca si am lucrat si cu juniorii lui U-Mobitelco. A fost interesant si placut si am invatat o multime de lucruri despre cultura si poporul roman. Abia astept sa revin la Brasov.
 
Au potential?
La Summer Camp PerformBaschet Brasov 2011 am vazut o multime de copii, atat baieti, cat si fete cu un mare potential de a ajunge jucatori completi. Totul pleaca de la elementele fundamentale ale jocului si apoi se merge mai departe.
 
Despre editia din 2012 ce ne poti spune?
Editia din acest an va avea lucruri comune cu cele de anul trecut, dar vor exista si lucruri noi. Suntem recunoscatori Federatiei de Baschet din Turcia si din Romania  ca ne-au permis sa realizam acest camp la Brasov. Dupa editia pilot de anul trecut am putut sa intelegem mai bine antrenorii si copii din Romania si am putut creiona o noua structura a campului din aceasta vara.  Vor fi sesiune cu exercitii fundamentale si meciuri in fiecare zi. De asemenea, vom face si un clinic pentru antrenorii din camp si vom arata colegilor din Romania exercitii de baschet. Evident, vom raspunde intrebarilor.
 

"IUBESC ROMANIA!"
 
La ce trebuie sa se astepte copiii?
Ca antrenor, intotdeauna am incerca sa ma dezvolt si sa devin mai bun in fiecare zi. Pe parcursul anilor am invatat cate ceva nou despre baschet si la fiecare camp am incercat sa ii fac pe jucatori sa devina mai buni. Mereu revin la predarea tehnicilor fundamentale, apoi trec la lucruri mai avansate. Copiii trebuie sa se astepte anul acesta la un camp in care se va consuma multa energie, la o munca grea si la multa distractie.
 
Vei lucra iarasi alaturi de Chris Dial.
Da, voi colabora din nou cu Chris Dial. Ne stim de mai bine de trei ani si este unul dintre antrenorii mei preferati cu care am lucrat vreodata. Este foarte pasionat, are o mare experienta in antrenorat in Statele Unite, si lui, la fel ca si mine, ii place sa lucreze enorm de mult cu pustii.
 
Te-ai simtit bine in Romania anul trecut?
IUBESC ROMANIA!  Am intalnit aici unii dintre cei mai draguti oameni din lume, iar tara in sine este frumoasa. Am invatat cateva cuvinte in romana, cat timp am stat la Cluj. Cred ca sunteti foarte pasionati de baschet si sunt foarte onorat ca fac parte din acest proiect.  Cred ca tinerii jucatori de aici incep sa inteleaga si sa vada cat de mult trebuie sa muncesti ca sa ai succes nu doar in Romania, ci si in competitiile internationale.
 
 
Un sfat la final.
La Summer Camp PerformBaschet Brasov 2012 va fi o saptamana superba pentru jucatorii si antrenorii de baschet! Vara este anotimpul in care jucatorii trebuie sa munceasca enorm pentru a progresa! Abia astept sa revin in Romania si sa pornim acest proiect uimitor! Ne vedem la Brasov.
 
 

Parteneri